Goodyear Lastikleri İnceleme

Goodyear, uzun ömürlü, kaliteli lastikler üretir. Lastik üreticisi, NASCAR’ın resmi ortağı olarak yalnızca yüksek performanslı yarış lastikleri üretmekle kalmaz, aynı zamanda günlük yolcular için dört mevsim yolcu lastikleri de üretir. Goodyear lastikleri daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olsa da birçok sürücü için akıllıca bir seçimdir.

Goodyear Lastikleri Artı ve Eksileri

  • Dayanıklılık için üretilmiş lastikler
  • Çok çeşitli lastikler
  • Zorlu test standartları
  • Diğer markalardan daha pahalı olması

Goodyear lastikleri, her türlü hava ve yol koşulunda dayanıklılık ve performans açısından bir üne sahiptir, bu da onları arazi araçları, motosiklet meraklıları ve gündelik yolcular arasında favori kılar.

Goodyear Lastiklerine Genel Bakış

1898’de Ohio, Akron’da kurulan Goodyear, endüstrinin önde gelen lastik markalarından biri haline geldi. Statista’ya göre, yalnızca 2019’da Goodyear 155 milyonun üzerinde lastik sattı ve ABD’nin yolcu lastikleri pazar payının yüzde 11’ini oluşturdu. Michelin, Bridgestone ve Firestone tek haneli yüzdelerde geride kaldı.

Goodyear halen Akron dışında faaliyet göstermektedir ancak son yıllarda faaliyetlerini önemli ölçüde genişletmiştir. Şirket, binek lastikleri, havacılık lastikleri, ticari kamyon lastikleri, yarış lastikleri ve eğlence amaçlı araç lastikleri üretmektedir. Goodyear ayrıca Dunlop ve Fulda gibi birkaç başka lastik markasının sahibi ve işletmecisidir.

Goodyear lastikleri, dayanıklı tasarımları ve malzemeleriyle bilinir. Şirket, uzun ömürlü lastik ömrü garantileriyle de ürünlerinin arkasında durmaktadır. Assurance TripleTred All-Season gibi bazı Goodyear lastik modellerinin 80.000 mil dayanması garanti edilir.

Goodyear’ın En Popüler Lastik Modelleri

Goodyear, hem binek hem de hafif kamyon / SUV modelleri için en kaliteli lastikler üretir. Bununla birlikte, bazı Goodyear lastikleri, günlük işe gidiş geliş veya off-road gibi koşullar için diğerlerinden daha popülerdir.

Müşteri memnuniyeti verilerini toplayarak, Goodyear’ın en popüler lastik modellerinden bazılarını aşağıda özetledik.

Goodyear Vector 4Season Gen 3 : Sessiz, yastıklı bir sürüş için tasarlanmış dört mevsimlik bir touring lastiği

Goodyear Eagle F1 Asymmetric All Season: NASCAR yarışları düşünülerek tasarlanmış mükemmel yol tutuş kabiliyetine sahip ultra yüksek performanslı bir lastik

Goodyear Eagle Vector: Kuru ve ıslak yüzeylerde gezinmek için özellikle uzun ömürlü sırt ömrü ve yüksek çekiş gücüne sahip standart bir dört mevsim lastiği

Goodyear Wrangler Duratrac Kevlar : Her türlü yol koşullarına dayanacak şekilde yapılmış ve askeri düzeyde dayanıklılık için Kevlar ile formüle edilmiş bir arazi lastiği

Goodyear hem orijinal ekipman (OE) hem de yedek lastikler üretir. OE lastikleri, belirli bir araç modeli için tasarlanmıştır ve otomobilin yeteneklerini tamamlar. Goodyear, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli lüks markalar için OE lastikleri üretir:

  • Audi
  • BMW
  • Nissan
  • Ferrari
  • Maserati
  • Mercedes
  • Land Rover
Yayım tarihi
Genel olarak sınıflandırılmış