Yokohama Lastikleri İnceleme

Yokohama lastikleri birçok sürücü için iyi bir seçimdir. Marka geniş bir ürün yelpazesi sunar, ancak genellikle tüketiciler performans ve dört mevsim modellerini tercih etmektedir. Yokohama’nın lastik sırt ömrü garantileri ve fiyatları da standarttır. Bununla birlikte, birkaç model diğer büyük markalara göre uygun maliyetli alternatiflerdir.

Yokohama Lastikleri Artıları ve Eksileri:

+Geniş lastik çeşitliliği

+Sürdürülebilirlik odağı

+Güçlü endüstri payı

-Ortalama satın alınabilirlik

-Ortalama sırt ömrü garantileri

Yokohama lastikleri, çevre bilincine sahip sürücü için mükemmel bir seçenektir. Hem üretiminde hem de ürünlerinde sektördeki en sürdürülebilir lastik üreticilerinden biridir.

Yokohama Lastiklerine Genel Bakış

1917’de BFGoodrich ile ortak girişim olarak kurulan Yokohama, merkezi Tokyo’da bulunan bir Japon lastik üreticisidir. 80’lerde, güvenilir bir ABD lastik üreticisi olarak kendini kanıtladıktan sonra Yokohama, BFGoodrich’ten ayrıldı. Yokohama, 2019 Tire Business Global Tire Company Rankings’e göre şu anda dünyanın sekizinci en büyük lastik üreticisidir.

Yokohama, son yıllarda sera gazı emisyonlarını ve atık depolama atıklarını azaltmak için çaba sarf etti ve yakıt verimliliğini artırmak için modellerinin çoğunun yuvarlanma direncini düşürdü.

Yokohama, piyasadaki en iyi dört mevsim lastikleri, arazi lastikleri ve kış lastiklerinden bazılarını içeren yüksek kaliteli modeller üretiyor.

Yokohama Endüstri Derecelendirmeleri

Sırt Aşınması: Bu sınıf, lastiklerinizin uzun ömürlülüğünü tahmin eder. Sırt aşınmasını hesaplamak için, lastikler 100 puan verilen bir kontrol lastiğine göre ölçülür. Bir lastik 500 diş aşınma derecesine sahipse, bu, kontrolden beş kat daha uzun sürdüğü anlamına gelir.

Çekiş: Bu derece, lastiklerinizin ıslak yolda ne kadar iyi “tuttuğunu” ölçer. Çekiş dereceleri AA, A, B veya C ölçeğinde verilmiştir. İyi günlük yolcu lastikleri tipik olarak A derecelendirmesi alır.

Sıcaklık: Bu derece, lastiğin ısı direncini A, B veya C ölçeğinde değerlendirir. Lastiklerin uzmanlıklarına bağlı olarak farklı sıcaklıklara dayanması gerekir. Örneğin yüksek performanslı lastikler, genellikle dört mevsim lastiklerinden çok daha yüksek hızlarda hareket eder ve dolayısıyla daha yüksek sıcaklık derecelerine sahiptir.

Yokohama
Lastik Modeli
Lastik TipiAşınma PuanıÇekiş PuanıSıcaklık Direnci
AVID Touring-SBinek
Standard touring
All-season
620AB
Geolandar A/T G015Pikap/4×4/SUV
All-terrain
600AB
ADVAN Sport A/SBinek
Ultra-high performance
All-season
180A’dan AA’yaA
Parada Spec-XHafif Ticari
All-season
420AA

En Popüler Yokohama Lastikleri

En popüler Yokohama lastikleri birkaç kategoride yer alır. Lastik üreticisi performansı ve gezi lastikleriyle tanınmasına rağmen, en yüksek puanlı lastikleri arasında arazi lastiği ve sportif bir kamyon lastiği bulunmaktadır.

Yokohama AVID Touring-S: Çekiş ve suda kızaklama direncini en üst düzeye çıkarmak için çeşitli tasarım özelliklerine sahip standart bir dört mevsim lastiği

Yokohama Geolandar A / T G015: Karlı koşullarda bile eşit aşınma ve daha fazla yol tutuşu için değişken sırt blokları, 3D kılcal kanallar ve tırnak kanallarına sahip bir arazi lastiği

Yokohama Parada Spec-X: Suda kızaklama direnci için yönlü sırt ile tasarlanmış, spor kamyonlar ve yüksek performanslı otomobiller için dört mevsim lastiği

Yokohama AVID Ascend GT: Şirketin sürdürülebilir BluEarth teknolojisi, daha fazla kavrama için artırılmış silika ve düşük gürültülü sırt tasarımı ile tasarlanmış büyük bir touring dört mevsim lastiği

Yayım tarihi
Genel olarak sınıflandırılmış