Toyo Lastikleri İnceleme

Toyo, lastik endüstrisinde sürdürülebilirliği desteklerken, tüm arazi ve çamurlu arazi lastikleri için başvurulacak bir marka olarak kendini kanıtlamıştır. Nano Balance teknolojisi, yakıt açısından daha verimli lastiklere doğru etkileyici bir adımdır. Hafif kamyon, SUV ve çapraz lastikler için Toyo önerilir, ancak daha küçük arabalar için ortalamanın altında kalabilir.

Sektör Varlığı: 4/5
Lastik Çeşitliliği: 4/5
Satın Alınabilirlik: 4/5
Müşteri memnuniyeti: 4/5

Toyo Lastikleri Artı ve Eksileri

+Uygun fiyat noktası
+Kamyon ve SUV lastikleri için güçlü seçenekler
+Sürdürülebilirliği Doğal Kauçuk kullanarak gerçekleştirir
-Günlük lastikler için daha az seçeneği vardır
-Orijinal ekipman ve yedek lastikler yalnızca beş yıllık sınırlı garantiyle sunulur

Toyo lastikleri, off-road meraklıları ve motor sporları rakiplerinin favorisi haline gelmiştir. Bununla birlikte, lastik üreticisi tüm arazi ve çamurlu arazi modellerinden daha fazla seçenek sunmaktadır.

Bu yazımızda, sektördeki itibarını, maliyetlerini ve popüler modellerini göz önünde bulundurarak Toyo Lastiklerini derinlemesine inceleyeceğiz. Bir veya iki Toyo modeline odaklanmak yerine, markaya bir bütün olarak genel bir bakış sunmak istiyoruz.

Toyo Lastiklerine Genel Bakış

Bir Japon lastik üreticisi olan Toyo 1945’te kuruldu, ancak 1966’da ABD’de kuruldu. Şirketin şu anda genel merkezi Cypress, California’dadır. Binek otomobil, kamyon ve SUV lastiklerinin ötesinde Toyo, motor sporları yarışlarında da bir isim yaptı.

Toyo lastikleri, markanın olağanüstü çekiş gücü nedeniyle arazi tutkunları ve zorlu hava koşulları sürücüleri arasında popüler olma eğilimindedir. Toyo ayrıca, son yıllarda, geliştirilmiş yakıt verimliliği için kauçuk malzemeleri moleküler düzeyde yapılandıran Nano Balance teknolojisine de öncülük etti.

Toyo lastikleri, yenilikçi teknolojisine paralel olarak sürdürülebilirlikte atılımlar yaparak odağını geleceğe kaydırdı. 2016 yılında şirket gönüllü olarak Sürdürülebilir Doğal Kauçuk Girişimi’ne (SNR-i) katıldı. Toyo Tyres basın bültenine göre, girişim “ekonomi, çevre ve toplum genelinde tüm doğal kauçuk tedarik zincirine eşit derecede fayda sağlayan sürdürülebilir bir doğal kauçuk ekonomisi” yaratmayı hedefliyor.

Toyo Tires Endüstri Derecelendirmeleri

Çekiş: Bu derece, lastiklerinizin ıslak yolda ne kadar etkili “kavradığını” ölçer. Çekiş dereceleri AA, A, B veya C kullanılarak en yüksekten en düşüğe doğru derecelendirilir. Kaliteli yolcu lastikleri tipik olarak A derecesine sahiptir.

Sıcaklık direnci: Sıcaklık derecesi, bir lastiğin ısı direncini ölçer. A, B veya C kullanılarak en yüksekten en düşüğe doğru derecelendirilir. Lastiğin ne için kullanıldığına bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük sıcaklıklara dayanması gerekir. Performans lastikleri daha yüksek hızlarda döndükleri için daha yüksek sıcaklık derecelerine sahip olma eğilimindedir.

Sırt Aşınması: Sırt aşınması derecesi, kabaca lastiğinizin ömrünü tahmin eder. Tüm sırt aşınması dereceleri, bir üreticinin lastiği ile 100 derecesine sahip bir kontrol lastiği karşılaştırılarak belirlenir. Örneğin, 500 sırt aşınması derecesine sahip bir lastik, kontrolden beş kat daha uzun sürer.

Toyo Lastik ModelleriLastik TipiAşınma PuanıÇekiş PuanıSıcaklık Direnci
Toyo Open Country AT IIAll-terrain
Kamyon/SUV
600AA
Toyo Proxes 4High-performance
All-season
300AAA
Toyo Extensa HP IIHigh-performance
All-season
500AA
Toyo Versado NoirStandard touring
All-season
620AA

Toyo’nun En Popüler Lastik Modelleri

Toyo Lastikleri en çok kamyonlar, SUV’lar ve geçitler için popülerdir. Performans lastikleri hala yüksek puan alırken, alıcılar bunun yerine Michelin veya Pirelli modellerini tercih ediyor. Toyo lastikleri, engebeli arazide ve güçlü çekişin en önemli olduğu yerlerde iyi performans gösterir.

Toyo GSi5: Üç tepe dağ kar tanesi (3PMSF) derecesine sahip çivisiz bir kış lastiği

Toyo Celsius: Bir kış lastiğinde yaygın olan güvenlik ve kavrama özelliklerine de sahip standart bir dört mevsim lastiği

Toyo Open Country AT II: Çamur, kir ve karlı koşullarda yol tutuşu için “açık blok sırt tasarımı” ile kamyonlar ve SUV’lar için takılan tüm arazi lastiği

Toyo Open Country AT II Xtreme: Uzun süre dayanacak, zorlu arazilere dayanacak ve daha iyi yol tutuş sağlayacak şekilde tasarlanmış sırtlı kamyonlar ve SUV’lar için tüm arazi lastiği

Yayım tarihi
Genel olarak sınıflandırılmış