Firestone Lastik İncelemeleri

Firestone, performans, dört mevsim ve otoyol lastikleri için birçok seçenek sunar. Firestone, Michelin veya Goodyear ile tam olarak aynı itibara sahip olmasa da lastik endüstrisi uzmanları tarafından iyi kabul edilmektedir. Firestone lastikleri 110.000 kilometreye kadar sırt aşınması garantilerine ve üç ila dört yıl için sınırlı garantilere sahiptir.

Sektör Varlığı: 4/5
Lastik Çeşitliliği: 4/5
Satın Alınabilirlik: 4/5
Müşteri Memnuniyeti: 3,5/5

Firestone Lastikleri Artı ve Eksileri

+Güçlü endüstri desteği

+Uygun sırt aşınma garantileri

+SUV lastikleri için uygun fiyatlı seçenekler

-Tüm lastik kategorilerinde daha az yüksek puan alan model

Lastikler söz konusu olduğunda Firestone lastikleri rakiplere karşı nasıl bir performans sergiliyor? Bu yazıda sektör itibarı, popüler lastik modelleri ve genel düşüncelerimiz dahil olmak üzere Firestone’u derinlemesine tartışacağız.

Firestone Lastiklerine Genel Bakış

1900 yılında Ohio, Akron’da kurulan Firestone, ABD ve ötesindeki sürücüler arasında iyi tanınan bir markadır. 1988’de Firestone, şu anda ana şirketi olan Bridgestone tarafından satın alındı. Bridgestone, 2019 yılında Kuzey Amerika lastik satışlarının yüzde 19,5’ini oluşturarak kıtanın en büyük lastik üreticilerinden biri haline geldi.

Michelin ve Goodyear gibi büyük ölçekli lastik üreticileriyle rekabet eden Firestone, Bridgestone’un daha büyük pazar payında kendine bir binek araç alanı oluşturdu. Bugün Firestone’un merkezi Nashville, Tennessee’de bulunuyor.

Firestone otomobiller, kamyonlar ve SUV’lar için yedek lastikler ve Ford Motor Company için önceden üretilmiş orijinal ekipman (OE) lastikleri üretir. Firestone lastikleri, bütçe dostu bir seçenek arayan günden güne işe gidip gelenler için güçlü bir seçimdir.

Firestone Lastikler Sektör Derecelendirmeleri

Sırt Aşınması: Bu sınıf, lastiklerinizin uzun ömürlülüğünü tahmin eder. Sırt aşınmasını hesaplamak için, lastikler 100 puan verilen bir kontrol lastiğine göre ölçülür. Bir lastik 500 diş aşınma derecesine sahipse, bu, kontrolden beş kat daha uzun sürdüğü anlamına gelir.

Çekiş: Bu derece, lastiklerinizin ıslak yolda ne kadar iyi “tuttuğunu” ölçer. Çekiş dereceleri AA, A, B veya C ölçeğinde verilmiştir. İyi günlük yolcu lastikleri tipik olarak A derecesi alır.

Sıcaklık: Bu derece, lastiğin ısı direncini A, B veya C ölçeğinde değerlendirir. Lastiklerin uzmanlıklarına bağlı olarak farklı sıcaklıklara dayanması gerekir. Performans lastikleri genellikle dört mevsim lastiğinden çok daha yüksek hızlarda hareket eder ve dolayısıyla daha yüksek sıcaklık derecelerine sahiptir.

Firestone Lastik ModelleriLastik TipiAşınma PuanıÇekiş PuanıSıcaklık Direnci
Firestone All-SeasonBinek
All-season
560AB
Firestone Destination LE 2Hafif Kamyonet/SUV
Highway
All-season
520AB
Firestone Destination A/THafif Ticari/SUV
All-terrain
460AB
Firestone Firehawk Indy 500Binek
Ultra-high performance
Summer
500AB

Firestone’un En Popüler Lastik Modelleri

En popüler Firestone lastikleri, günlük dört mevsim modelleri ve ağır hizmet kamyon lastikleridir. Bazı Firestone performans lastikleri müşteriler tarafından yüksek oranda derecelendirilir, ancak çoğu Michelin veya Pirelli ile karşılaştırıldığında zayıf olabilir. Lastik üreticisi ayrıca otomobiller, hafif kamyonlar ve SUV’lar için güvenilir, çivilenebilir bir kış lastiği üretir.

Firestone Destination A / T: Yüksek off-road ve konfor performansına sahip her türlü arazi lastiği

Firestone All-Season: Çoğu lastik ebatında mevcut olan ve 65.000 mil dayanacak şekilde üretilen, günlük bir banliyö lastiği

Firestone Destination LE2: “uzun aşınma, rahat bir sürüş ve dört mevsim çekişi birleştirmek için tasarlanmış” bir yük taşıyıcı lastik,

Firestone Winterforce 2: Sektörün üç zirveli dağ kar tanesi (3PMSF) sembolüyle desteklenen, zorlu koşullarda geliştirilmiş performansı gösteren çivili bir kış ve kar lastiği

Bu Firestone lastiklerinin her biri, müşterilerden 5,0 üzerinden en az 4,0 puan almıştır ve birçoğuna, o kategoride “en iyi” olarak oylanan lastiğe kıyasla yüzde 90 veya üzeri bir puan verilmiştir.

Yayım tarihi
Genel olarak sınıflandırılmış

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir